3 top tips om te verhuizen

Sta je op het punt om naar een nieuwe plek te gaan? Daar komt een hoop bij kijken. Gebruikelijk verhuisd een persoon 3x in zijn leven, dit betekent dat je je volledige hebben en houden bij elkaar moet rapen en ineens mee moet nemen naar je nieuwe stekje. Een huis ontruimen is een stressvolle gebeurtenis, dus hierbij 3 top tips.

1 Labelen, labelen en nog eens labelen

Om dadelijk na de verhuizing snel en georganiseerd uit te kunnen pakken is het handig om de dozen waarin je je spullen stopt te labelen met de kamer waar deze moet komen. Hierdoor krijg je niet de grote berg dozen in het midden van het huis en zijn je spullen al gelijk een beetje verder opgeruimd. Probeer hierbij dan ook zo veel mogelijk van de spullen van bijvoorbeeld de wastafel in een doosje bij elkaar te proppen, dat vergroot het gemak met uitpakken.

2 Lijstjes maken

Om een goed georganiseerde verhuizing te hebben is het cruciaal om een lijstje te maken van alle kamers die je in je nieuwe huis hebt en wat er in die nieuwe kamers moet komen staan van de spullen die je momenteel in huis hebt. Hierdoor kan je heel gemakkelijk zien of je nog spullen mist voordat je volledig in je nieuwe huis kan trekken. Hierbij is het idee dat je een paar kleine dingen aanschaft, en je niet bezig houdt met een volledige inboedel opkopen. Je komt er namelijk vrij snel achter dat je meer spullen hebt dan je denkt.

3 Plan de verhuizing goed

Om de nodige stress tegen te gaan is het wel zo fijn als je de verhuizing goed hebt geplant. Dit kan een hoop onnodige stress tegen gaan. Heb je bijvoorbeeld de verhuis bus voor de hele dag geregeld? Kan je met deze grote bus gemakkelijk voor de deur van je oude en nieuwe huis? Heb je genoeg vrienden en familie opgetrommeld om te helpen, en hoe lang komen deze helpen?

Er zijn hiernaast nog genoeg andere tips te bedenken om de verhuisdag een stukje relaxter te maken. Maar dat is voor een andere keer. Heel veel succes in je nieuwe huisje!

Zie voor meer informatie: website makelaar Hattem.