5 handige tips om de keuken te verbouwen

De verhuizing is in volle gang bezig, over een paar dagen mogen alle spullen over. Maar eerst moet er in het nieuwe huis geklust worden. En de keuken heeft de hoogste prioriteit nu, want ontbijten en koken daar ontkom je niet aan. Waar houd je rekening mee tijdens het aanschaffen en plaatsen van de keuken? Dat lees je hier. 

De ideeën die zijn er wel, maar het totaalplaatje dat moet nog blijken. Bekijk eerst welke ruimte je gebruikt voor de keuken en want afhankelijk daarvan kan je de indeling bepalen.  

Tip 1
Je huishouden is het uitgangspunt. Heb je een groot gezin, dan kan een opberg / voorraadkast ideaal zijn. Ben je maar met zijn tweeën dan kan je voor luxere opties kiezen zoals een ingebouwde vaatwasser. Je bespaart hiermee ruimte en het oogt mooier in het geheel. Op deze manier heb je meer ruimte voor een grote inschuiftafel, voor als je toch veel bezoek kan verwachten. 

Tip 2
Ga je voor het eerst op jezelf wonen of juist niet? In het laatste geval ben je al het een en ander gewend van je oude keuken. Misschien merkte je hier al het een en ander waar jij of je partner je aan irriteerde. Nu heb je de gelegenheid om het anders te doen. Zodat de nieuwe keuken helemaal naar wens is.

Tip 3
Een keuken is natuurlijk niet compleet zonder apparatuur. Ben jij een echte kookfan of bak je regelmatig taarten? Dan is het wel prettig dat je een staafmixer en een goede oven in huis hebt. Wil je partner graag geroosterd brood bij het ontbijt? Vergeet dan zeker de broodrooster niet te kopen. Het zelfde geldt voor de pannen, je moet het maar kwijt kunnen. Ideaal hiervoor is de hoekcarrousel. Dan staan al deze spullen niet in het zicht en het is praktisch opgeborgen. Heb je het nodig, hoef je niet naar de zolder. Want je hebt alles bij de hand.

Tip 4
Houdt rekening met de stijl van de rest van het interieur in huis. Ga je voor klassiek, modern of landelijk. Dit kan je goed vooraf bepalen door bij verschillende showrooms in woonwinkels te gaan kijken. Of doe je inspiratie op Pinterest!

Tip 5
Verfijn de keuken met leuke keukenaccessoires. Hoe leuk is het als je allerlei pasta soorten in glazen potten zichtbaar op de planken kan plaatsen. Naast je favoriete receptenboeken. Je geeft de keuken hierdoor meer sfeer en levendigheid. Want het hoeft niet alleen maar praktisch te zijn. Je mag er ook met plezier van genieten!