Buitenverf voor muren

Omdat het buitengebied meestal meer last heeft van weersinvloeden, is de keuze van buitenverf belangrijk. Denk je eraan om je huis een frisse uitstraling te geven? Het schilderen van de buitenmuren kan de oplossing zijn om uw huis er mooier en schoon uit te laten zien en toch indruk te maken op de buurt. Maar om het schilderij het gewenste effect te laten hebben, is het noodzakelijk enige zorg te besteden aan de keuze van de verf, de kleur en de toepassing. Bekijk de tips van de post van vandaag om de juiste keuze te maken.

Wat voor ideale verf?
Als u gaat winkelen, vindt u een veelheid aan soorten verf, elk met een ander doel en verschillende kwaliteiten. Je kunt je ook laten adviseren door een ervaren schilder (tip: Pruis Schilderwerken) Bekijk de opties en hun voordelen:

Kalkverf
Kalkverf wordt op grote schaal gebruikt vanwege de lage kosten en het gebruiksgemak. Een ander voordeel van deze verf is dat de muren niet in perfecte staat hoeven te zijn om geschilderd te worden. Omdat het een dikke textuur heeft, kan kalkverf onvolkomenheden verdoezelen.

Acryl
Wateroplosbaar en vergelijkbaar met latexverf, is het aangegeven voor interne en externe verven vanwege de hoge ondoordringbaarheid. Ze hebben drie verschillende afwerkingen.

  • Matte: het heeft minder weerstand tegen schoonmaken, maar verbergt kleine onvolkomenheden in de muur.
  • Semi-glanzend: afwerking die beter bestand is tegen reiniging dan de matte optie. Door de glans worden echter grotere onvolkomenheden zichtbaar.
  • Satijn: deze optie biedt een dunner en geraffineerder eindresultaat, met weinig glans en een grote weerstand tegen reiniging, maar benadrukt ook de onvolkomenheden die op de muren aanwezig zijn.

Rubberen
De rubberen verven zijn geschikt voor buitenverven, hebben een matte afwerking en zijn in staat om scheurtjes en kleine scheurtjes te bedekken door middel van een elastische folie die de beweging van de muren volgt. Ze zijn bestand tegen de inwerking van regen en zon, waardoor schimmelvorming, het schillen van de muur en het verbleken van kleur wordt voorkomen.

Hoe kiest u de kleuren?
De keuze van de kleuren is meestal afhankelijk van de persoonlijke smaak van de huisbewoners, maar als ze twijfelen is het de moeite waard om een onderzoek te doen. Loop door de straten van uw buurt en zie welke kleuren van de huizen het beste bij u passen, wat het meest gebruikt wordt en de combinaties van tinten.

Probeer ook de kleur van de muren te mengen met de afwerking van de ramen, deuren en poorten. Het is gebruikelijk om buitentoepassingen te vinden in stenen, hout en bakstenen die niet geschilderd zullen worden, dus zorg ervoor dat de gekozen kleur niet in strijd is met deze materialen.

Breng een bezoek aan een verfhuis en neem enkele staalkaarten van verfkleuren. Deze kaarten hebben meestal ook kant-en-klare combinaties, die veel kunnen helpen bij het kiezen van de nieuwe kleur van uw huis.

 

Wat moet ik doen voordat ik ga schilderen?
Voordat u begint met schilderen is het belangrijk om de staat van de muren te controleren, dit is immers wat de duurzaamheid van de verf zal garanderen. Sommige reparaties kunnen nodig zijn, zoals het repareren van scheuren of plekken waar het gips loszit.

Breng indien nodig mortel aan om kleine onvolkomenheden te corrigeren en maak, alvorens de verf aan te brengen, gebruik van een verzegeling. Dit product zorgt ervoor dat het oppervlak uniform blijft, waardoor vlekken op de aangebrachte kleur worden vermeden, waardoor het verfverbruik wordt verminderd en de duurzaamheid van de verf wordt vergroot.

Bron: verfsuper.com