De 3 leukste tropische kamerplanten

Kun je dit jaar niet op reis naar tropische landen? Of wil je meer groen hebben in je huis? In dat geval kun je de tropen meenemen naar jouw huis! Er zijn talloze tropische kamerplanten, waarmee je extra sfeer kunt creëren in jouw huis. Wij benoemen de 3 leukste tropische kamerplanten die je moet hebben!

De veelzijdige palmboom

Als je denkt aan tropische landen, dan denk je gelijk aan palmbomen. Dit is toevallig ook nog eens een populaire huiskamerplant, dankzij zijn uitstraling. De varenpalm is een van de makkelijkste kamerpalmen om te onderhouden. Het is een langzaam groeiende kamerplant, maar kan wel erg groot worden. De varenpalm heeft een voorkeur om in een lichte of halfschaduwplek te staan. Let er wel op dat je de plant enkel water geeft als de grond opgedroogd is, anders is er kans op plantrot. 

De bekerplant

Deze kamerplant zie je niet in veel huishoudens, maar is een unieke tropische kamerplant! De bekerplant is een vleesetende plant, dat vliegen kan vangen met de bekervormige vallen. Doordat dit een tropische plant is, heeft het veel licht nodig, maar kan ook staan in halfschaduw. De grond moet altijd vochtig zijn, maar de wortels mogen niet onder water staan. Probeer er ook op te letten dat de luchtvochtigheid in de kamer wat hoger is. Deze is bijvoorbeeld in de winter wat droger door het verwarmen. 

De kleurrijke wonderstruik 

De wonderstruik, ook wel bekend als de Croton, is een tropische kamerplant, met verschillende soorten gekleurde bladeren als geel, oranje, rood en soms paars. Deze plant heeft wel wat meer aandacht nodig, doordat de grond altijd vochtig moet zijn. Deze plant heeft ook de voorkeur voor veel licht. Dit mag echter geen direct zonlicht zijn, doordat deze de bladeren beschadigen van de plant. Het leuke van deze plant is, dat hoe lichter de standplaats is hoe kleurrijker de bladeren worden!

Bestel je kamerplanten bij https://kamerplantje.nl/.