De beste manier om een vloer schoon te maken

Schoonmaak

Een vloer schoonmaken kan op veel verschillende manieren. Welk type schoonmaakmiddel en materiaal je gebruikt, is in grote mate afhankelijk van het type vloer dat je hebt. Gebruik je bijvoorbeeld een vloer ontvetten Protectcoat? In dit stuk lees je precies hoe je vloeren van verschillende materialen het beste kunt schoonmaken.

Vloer ontvetten Protectcoat: zo maak je een betonnen vloer schoon

Een betonnen vloer, zoals bijvoorbeeld in veel fabriekshallen en andere bedrijfspanden te vinden is, is niet moeilijk schoon te maken. Bij een betonnen vloer is het belangrijk dat je deze beschermt met een goede beschermlaag. Klik hier voor alle middelen die je nodig hebt. Zo een soort laag zorgt ervoor dat er geen vocht en vuil tussen de vloer komt. Verder is dit type vloer niet moeilijk om te onderhouden. Het is aangeraden je betonnen vloer regelmatig af te stoffen en met zeepsop te wassen. Daarnaast is het goed om dit type vloer regelmatig te scrubben en waxen. Op die manier gaat de vloer lang mee en blijft deze mooi glanzen.

Keramische vloeren: mooi en duurzaam

Keramische vloeren zijn bijzonder mooi, maar moeten echt regelmatig worden schoongemaakt. Als je de tegels niet regelmatig en vooral op de juiste manier schoonmaakt, kun je snel krassen krijgen op het oppervlak. Doodzonde van zo’n prachtige vloer. Met juist onderhoud gaat deze juist heel lang mee. Als je dit type vloer schoonmaakt, begin je met vegen of stofuzigen. Als je stofzuiger een functie heeft voor harde vloeren werkt dat veruit het beste. Vervolgens maak je een sopje van verdund schoonmaakmiddel en warm water, en breng je het op de vloer aan met een doek. Werk beter niet met een dweil, want dan kun je vuil dieper de vloer indrukken in plaats van poetsen.

Natuurstenen vloeren: een delicaat taakje zonder vloer ontvetten Protectcoat

Natuurstenen vloeren zijn moeilijk schoon te maken. Vooral als je een oude natuurstenen vloer hebt. Imperfecties in dit soort vloeren geven karakter. Je wil deze dan ook niet eruit schrobben. En dat gebeurt sneller dan je denkt. Niet iedere natuursteen is hetzelfde. Test je poetsmethode eerst op een klein, niet goed zichtbaar stukje vloer. Ongesealde vloeren vergen voorzichtigheid bij het schoonmaken. Maak deze met een zachte bezem schoon en gebruik vooral geen stofzuiger. BIj vloeren met een coat heb je iets meer speelruimte.

Een vloer van linoleum of vinyl: makkelijk in onderhoud

Een vloer van linoleum of vinyl is makkelijk in onderhoud en bovendien niet te duur. Populair in keukens, maar passen in het hele huis. Deze vloeren maak je schoon door regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Zorg er wel voor dat er geen vocht blijft liggen.