De trend van 2019? Scandinavisch inrichten!

Ben je het interieur van je woning inmiddels meer dan zat en ben je op zoek naar een nieuwe look? Dan wil je natuurlijk niet achter de feiten aanlopen. Je wilt een design dat helemaal van deze tijd is. Maar je wilt ook een stijl waar je je eigen ding mee kunt doen. Herken jij je in dit beeld? Dan is het hoog tijd om eens te kijken naar een Scandinavisch interieur. Daar kun je alle kanten mee op én het is bijzonder populair op dit moment!

De essentie van Scandinavisch inrichten

Een Scandinavisch interieur is een spel met kleuren en vooral veel ruimte. Door te werken met veel natuurlijk lichtinval (dus haal direct alles voor de ramen weg!) en veel lichte kleuren, creëer je meer optische ruimte. Ideaal wanneer je een kleinere woning hebt of juist een ruim idee op wilt zetten. Duur hoeft een Scandinavisch interieur overigens niet te zijn. Gebruik veel natuurlijke materialen, grote planten en let vooral op leuke aanbiedingen (zoals bij Shopkorting vaak het geval is) en je kunt een compleet nieuw design hebben tegen een belachelijk lage prijs.

Maar wat kun je nou met die Scandinavische inrichting? Eigenlijk heel erg veel! Eerst haal je alle kleine prullaria uit huis. Scandinavisch gaat om groot, stevig en natuurlijk. Grote meubels, weinig opsmuk en vooral de ruimte scheppen die niet vanzelfsprekend is. Dat kan door kleuren te gebruiken, maar ook door alle stoelen te vervangen door een flink bankstel met lichte kleuren. En haal vooral de natuur in huis. Dat kan door hout te gebruiken of andere natuurlijke materialen, maar je kunt ook kiezen voor grote, kleurrijke planten.

Te veel licht is ook niet goed

Ben je bang dat je een oase van licht creëert, dan is het tijd om aan te passen. Veel designers kiezen dan voor een wat donkerdere vloer. Je houdt dan nog steeds veel lichte kleuren, maar door het contrast met een donkere vloer is het geen overdreven lichte (ziekenhuis)kamer meer. Ook kan een bruin of zwart kleed een groot verschil maken wanneer je het licht wat op wilt breken.