Deze veranderingen kun je verwachten wanneer je gaat samenwonen met je vriendin

Het is misschien wel hetgeen wat iedere man écht wil; een partner vinden om samen een toekomst mee op te bouwen. Wanneer jullie je prettig genoeg voelen in de relatie is het tijd voor de eerste grote stap: het samenwonen. Het samenwonen gaat gepaard met vele mooie momenten, maar als je dat nog niet eerder hebt gedaan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Rekening houden met het slaapritme van de ander

Toen je nog alleen woonde kon je doen wat je wilde. Tot 02.00 uur series kijken of gamen met vrienden? Geen probleem! Ben je doordeweeks een keer vrij en duik je de avond ervoor voor de verandering een keer doordeweeks de kroeg in? Niemand die er last van heeft.

Ja, tot nu natuurlijk. Je kan niet meer tot midden in de nacht lawaai maken wanneer je vriendin morgenvroeg weer naar het werk moet. En geef eerlijk toe, het is toch wel erg fijn om lekker samen in slaap te vallen. Pas daarom beiden je slaapritmes een beetje aan elkaar af.

Elastiekjes, elastiekjes everywhere!

Je hebt het vast gemerkt toen jullie in de datingfase zaten: vrouwen houden van elastiekjes. Ze raken alleen altijd om één of andere reden kwijt. Dus worden er nieuwe gekocht. Het stomme aan het “kwijtraken” is dat je ze ook altijd weer terugvindt, en dan wel op de gekste plekken. Kijk dan ook niet gek op wanneer er een elastiekje uit de was valt die je net aan het ophangen bent of dat er een elastiekje naast (of op) je toetsenbord ligt.

De elastiekjeschaos is echter wel goed in te perken door een mooie bijouxdoos te kopen. Zo’n bijouxdoos is niet alleen voor elastiekjes, maar ook voor het opbergen van sieraden en andere, makkelijk kwijt te raken, spulletjes. En het staat ook nog eens opgeruimd!

Een opgeruimd huis

Wanneer je alleen woont kun je er een zo grote chaos van maken als je zelf wil. Niemand heeft er immers last van, behalve jijzelf natuurlijk. Daar komt nu verandering in. Geen rondslingerende kleding meer en als je net terug komt van vakantie kun je het uitpakken van je koffers niet eindeloos uitstellen. En hoewel je vriendin in het begin nog wel eens je sokken voor je in de wasmand gooit, blijft ze niet achter je aan opruimen. Het blijft immers je vriendin en niet je huishoudster.