Dit moet je niet vergeten bij een verhuizing

Tijdens het verhuizen richten de meeste verhuizers zich eerst op het aanpakken van de binnenkant van de woning. De tuin is minstens zo belangrijk. Het installeren van degelijke tuinverlichting kan erbij helpen om ongeschonden in het donker het nieuwe huis te betreden. 

 

Verlichting aan de buitenzijde van het huis 

Wanneer je net in een huis woont of er bijna je intrek in gaat nemen, mist de buitenverlichting vaak nog. Hier zal niet te lang mee gewacht moeten worden. Buitenverlichting zorgt voor veiligheid en maakt het mogelijk tot een laat tijdstip in de achtertuin te zitten. Van je nieuwe achtertuin wil je kunnen genieten ondanks de hoeveelheid zonlicht. Het belang van een goed verlicht pad naar de voordeur zullen de meeste mensen snappen. Je ziet opstapjes en kunt bovendien een sleutel die je laat vallen terug vinden, in tegenstelling tot een situatie waarin het aardedonker is. Het komt wellicht ook voor dat je buiten in het donker een klusje moet doen, dat gaat alleen in het licht. 

 

Licht voor iedere gedeelte van de tuin 

Het spreekt voor zich dat je niet op iedere plaats rondom het huis voor dezelfde verlichting kiest, daarvoor is bij een bedrijf als In-Lite teveel keuze. Bij de oprit zijn bijvoorbeeld muurlampen mooi of spotjes laag bij de grond. Het gedeelte van de tuin waar je buiten zit, zal wellicht lampen hebben die wat meer sfeerbepalend zijn. Deze zijn minder fel omdat dat fijner is voor de ogen. Wanneer er een schutting is vlak achter de bank, spreekt het natuurlijk voor zich om spotjes in de schutting te verwerken. De meest moderne uitvoeringen kunnen tegenwoordig ingesteld worden in allerlei kleuren en de gewenste felheid. Op deze manier is het eenvoudig om de sfeer te laten ontstaan waar je op dat moment behoefte aan hebt. 

 

Het stroomnet aanpassen aan de nieuwe situatie 

De vorige bewoner zullen misschien niet dezelfde behoefte aan energie gehad hebben als de persoon die na ze het pand betrekt. Wellicht is er al jaren niks gedaan aan het elektriciteitsnet in huis. Dan zal er in de meterkast misschien iets veranderd moeten worden wanneer er in de toekomst meer behoefte is aan stroom, daarnaast zullen bepaalde leidingen moeten worden doorgetrokken naar de tuin om de lichten hier van elektriciteit te voorzien, wanneer deze hier voorheen nog niet lagen. Wanneer de mensen die net naar een woning verhuist zijn, ervan uit gaan dat dit allemaal in orde is, komen ze soms voor vervelende verrassingen te staan. Dit kan daarom maar beter  meteen nagekeken en zo nodig gedaan worden.