Een duurzame vloer leggen

Lees alles over een duurzame vloer leggen, of nog beter laten leggen. Te vaak zie je dat een vloer door een doe-het-zelver of een beunhaas is gelegd, en dan gaat de vloer nog niet lang mee. Mocht je besluiten tot een duurzame vloer leggen en je gaat jezelf erin verdiepen, dan zal je zien dat je de tijd mee hebt want er is heel veel te verkrijgen.

Een gietvloer of eiken parketvloer is voor het leven

De absolute toppers bij een duurzame vloer leggen is de gietvloer of een parketvloer van eikenhout. De gietvloer heeft zich bewezen in de voedingsindustrie zoals cafetaria’s en bakkerijen, en de vloer van eikenhout in onder meer een bruin café. Maar ook in molens en kastelen tref je houten vloeren aan die ouder zijn dan een mens kan worden. Dit zijn twee voorbeelden van vloeren die je beter kan laten leggen. Een gietvloer zelf leggen zal niet eens lukken, en een parketvloer leggen is een ambacht. Wat je wel zelf kan is de vloer onderhouden. De gietvloer zal niet meer onderhoud vragen dan schoonmaken, maar een parketvloer moet je om de tien of twintig jaar opschuren en in de blanke lak zetten. Een parketvloer van eikenhout wordt dan ook door de tijd steeds mooier terwijl een gietvloer hetzelfde blijft.

Welke vloer is dan het beste?

Een duurzame vloer leggen is geen probleem. Er zijn keuzes, de gietvloer en een parketvloer zijn dan net de toppers op het gebied van duurzaamheid. Niet uitzonderlijk zit de keuze in meegaan met nieuwe trends en het wel of niet aanwezig zijn van vloerverwarming. Als je vloerverwarming hebt en je wil volgens de nieuwste mode plintloos, dan is er met een duurzame vloer leggen eigenlijk geen keuze, dan moet het een gietvloer worden. Maar heb je nog een pand met radiatoren en dat goede bedrijf in de buurt wat de vloer kan leggen, ga dan voor de parketvloer van eikenhout. Terug van weggeweest is de vloer in visgraatmotief. Online zijn daar afbeeldingen van te vinden, en dan stuit je ook op andere materialen dan eikenhout, bijvoorbeeld keramisch parket of PVC met houtdessin in visgraat. Als dat in je woning past van eikenhout omdat er geen vloerverwarming is, mooier kun je het niet hebben. Kort bij de entree wordt een vloer intensief belopen, en daar slijt de vloer in. Op die manier wordt de vloer door de jaren heen steeds mooier. Een duurzame vloer leggen is van eikenhout en van niets anders.

Kijk voor meer informatie op Solidfloors.nl.