Een prachtige vloer dankzij vloercoating

Een garagevloer heeft veel te verduren. Het gewicht van de zware auto, de fietsen die eroverheen gereden worden en die smerige tuinlaarzen die daar uitgedaan worden. Uiteraard kun je het makkelijk houden en kiezen voor een betonvloer. Deze vloer ligt er meestal al in, maar ook een betonvloer kan beschadigen. Daarnaast is een betonvloer niet zo makkelijk schoon te houden. De moddervlekken of lekkende olie treken er helemaal in. Wil je je vloer goed beschermen, dan is een
Vloercoating
een uitstekend idee. Door je vloer te coaten krijg je een hygiënische vloer die ook nog eens makkelijk in onderhoud is. En een vloercoating aanbrengen kun je prima zelf doen.

Een beschermende laag aanbrengen

Met een vloercoating breng je een beschermende laag aan over de bestaande vloer. Je creëert daarmee een nieuwe frisse uitstraling en de vloer is daarnaast ook nog eens goed beschermd. Bij een vloercoating wordt er gebruik gemaakt van een kunststof coating. Deze wordt gelijkmatig over de vloer verdeeld tot een strakke vloer. De coating is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en om het helemaal persoonlijk te maken, zijn deze kleuren uitstekend te mengen, maar kun je ook decoratieve instrooivlokken toevoegen aan jouw coating. Na het aanbrengen en uitharden van de vloer ziet jouw garage (of andere betonvloer) er weer uit als nieuw. Daarnaast is de vloer eenvoudig schoon te maken en erg hygiënisch.

Een vloer coaten of impregneren

Waarschijnlijk heb je wel eens van het impregneren van een vloer gehoord. Ook dat is mogelijk bij een betonnen garagevloer. Beide methoden kun je zelf toepassen, maar toch bestaat er wel degelijk verschil. Bij het impregneren van de vloer, wordt er namelijk een impregneermiddel aangebracht dat in de vloer trekt. De vloer wordt dan van binnenuit beschermd en de huidige vloer blijft zichtbaar. Een vloercoating is een vaste laag die bovenop de huidige vloer wordt aangebracht. De huidige vloer is dan niet meer zichtbaar en de vloer is daarmee waterdicht. Je zorgt dus niet alleen voor bescherming met een coating, maar ook voor een nieuwe frisse look.

Zelf de vloercoating aanbrengen

Een coating aanbrengen op je vloer, kun je prima zelf doen. Je hebt alleen de juiste materialen hiervoor nodig. Voordat je aan de slag gaat, dient de vloer vrij van stof en vuil te zijn. Eventuele beschadigingen in de vloer dien je weg te werken om het beste resultaat te kunnen bereiken. Tevens kun je vooraf een grondering aanbrengen, zodat de levensduur van je vloercoating met een aantal jaren extra verlengd wordt. De coating kan hierna volgens de handleiding worden toegepast en voor je het weet ziet jouw garage er weer uit als nieuw!