Een trap renoveren

De traprenovatie, een onderwerp waar je niet iedere dag over na gaat denken en mee bezig wil zijn, maar soms is het wel goed om daar even bij stil te staan. Een trap kun je laten renoveren om verschillende redenen, ook kun je het uiteraard zelf doen. Het kan zijn dat je een oudere trap hebt en dat je graag wil dat deze er weer modern uit komt te zien. Je kunt ook een trap laten schilderen, of gewoon aanpassen qua kleur of materiaal/uitstraling of je wil de trap laten zandstralen? Allemaal mogelijkheden waar je bij de traprenovatie aan kunt denken.

Snelle traprenovatie

Er is een snelle methode voor een mooie traprenovatie. Daarbij gaat het over het renoveren van een trap door de bestaande treden te bekleden met valse treden. Dit noemen ze ook wel het trede over trede principe. De overzettreden hebben daarbij dan een minimale dikte en je kunt ze niet onderscheiden van massief hout als er gekozen worden voor een afwerking met een mooie houtstructuur. Er zijn ook speciale traptreden verkrijgbaar voor trappen met een kwartdraai.

Tip: Lees ook meer over spiltrappen

Traprenovatie kiezen

Het kiezen voor de traprenovatie kan een goede optie zijn. Daardoor ga je namelijk je woning aanpassen en zo kun je het weer moderner maken. Veel mensen kiezen ook voor een traprenovatie met het behoud van het oorspronkelijk karakter. Je zou de trap bijvoorbeeld kunnen schuren. Een andere kleur kan uiteraard ook. Voordat jij de keuze gaat maken voor de traprenovatie, is het goed om je af te vragen wat je doel is. Wil je bijvoorbeeld een andere kleur, een heel andere uitstraling of moet het echt moderner worden? De keuze kan snel gemaakt worden en zo weet jij wat het beste bij je woning past. Kies waar jij mooi vindt en vraag offertes aan.