Enkele Ideeën voor een veiliger huis

Je huis moet jouw plek zijn waar je jezelf veilig voelt en tot rust kan komen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. De ene persoon heeft geluk om nooit geconfronteerd te worden met een inbraak terwijl de ander getraumatiseerd raakt na een inbraak. Een inbraak is niet prettig en vaak genoeg duurt het heel lang voordat je het gebeuren een plek kan geven.

Na een inbraak kan je ’s avonds heel moeilijk in slaap vallen omdat je bang bent dat iemand in je huis kan komen. Ook ga je niet meer met een gerust hart uit huis. Concentreren op kantoor gaat ook heel moeilijk omdat je aldoor afwezig bent met je gedachte. Om dat veilig gevoel weer terug bij jou te brengen willen wij enkele ideeen voor een veiliger huis met jou delen.

Hoe kan ik mijn huis beveiligen?

  • Investeer in een goede camerainstallatie

Besluit je om camera’s voor je woning te laten plaatsen dan kun je het best om er voor te kiezen in 4 stuk camera’s. De eerste 2 kun je aan de voorzijde van je woning laten plaatsen en de andere 2 aan de achterzijde van de woning. Plaats de camera’s op strategische plekken zodat alle plekken rondom het huis in beeld zijn. De camerabeelden kun je behalve op je computer of je televisie ook volgen op je mobiel. De meeste camersystemen komen met een software die je kunt downloaden op je telefoon, hierdoor kun je gerust op kantoor alle bewegingen rondom je huis volgen. De camera maakt ook melding zodra er bewegingen gconstateerd worden.

  • Investeer in een goede alarminstallatie

Een alarminstallatie kun je zelf installeren of door een bedrijf laten doen. Je kunt je dan ook aansluiten op de meldkamer van zo een bedrijf. Zodra een inbreker een raam of deur forceert zal de installatie beginnen met loeien. De meldkamer rukt dan meteen uit en stelt jou ook op de hoogte van de melding. Besluit je om zelf je installatie te beheren dan kun je een melding op je mobiel krijgen zodra iemand je huis probeert binnen te komen. Je kunt dan meteen de politie inschakelen.

  • Vervang je houtendeur met een stalendeur

Een stalen deur is moeilijker open te breken en inbrekers zullen wel tien keren nadenken voordat zij dat proberen te doen. Een stalendeur werkt uitstekend in combinatie met een alarminstallatie.

  • Vervang je normale deurslot met een digitale slot

Een digitale slot is helemaal van deze tijd. Je maakt je deur in plaats van een slot met een code combinatie open. Ook de software van je digitale slot kun je op je mobiel plaatsen en op afstand monitoren. Het slot geeft meteen een melding zodra iemand die niet bevoegd is de deur open probeert te maken.

Voor een slotenmaker in Almere kun je de website van https://www.deslotenmakeralmere036.nl/ raadplegen. Heb je meteen een slotenmaker nodig dan kun je de beschikbare slotenmakerbedrijf in Almere op de website van https://www.deslotenmakeralmere036.nl/slot-openmaken/ bekijken.