Hoe kies ik de juiste hor voor mijn woning?

Wil je in de zomer ook af en toe je raam en deur eens open laten zonder daar problemen met te krijgen van ongedierte of je hooikoorts. Dan zijn horren hiervoor een ideale oplossing.

Er zijn verschillende horren die kunnen worden toegepast in je woning. Alleen hoe weet je nu precies dat je de juiste hor hebt?

Oriënteer je goed

Voordat je al naar verschillende horren gaat kijken is het belangrijk dat je precies waar je een hor wilt gaan plaatsen. De situatie kan namelijk enorm verschillen per hor. Zo heb je bij een schuifdeur een ander soort hor nodig dan bij openslaande deuren. Hierin is eigenlijk de draairichting van je raam of deur het belangrijkste. Wanneer je daar niet goed op let kun je zomaar eens de verkeerde hor bestellen.

Verschillende soorten horren

Doordat er verschillende soorten toepassingen zijn er dus ook verschillende soorten horren. Om de verschillen duidelijk te laten zien, zetten we de verschillende soorten horren even op een rijtje.

Plisséhordeur

Een plissé hor wordt over het algemeen gebruikt om te plaatsen bij een deur. Een plissé hor bestaat uit geplisseerd gaas dat gemakkelijk kan worden in en uitgevouwen. Van de plissé hor is ook nog een dubbele plissé hor variant.

Inzethor

De inzethor is zeer gemakkelijk om vast te klemmen aan het kozijn. De hor is dan ook zeer gemakkelijk te plaatsen tegen het kozijn en vervolgens ook weer gemakkelijk te verwijderen zodra de winter er weer aankomt.  

Voorzethor & raamrolhor

Beschik je over een hor die naar buiten draait? Dan is een voorzethor wellicht de ideale optie, want deze kan van binnenuit worden geplaatst met vier simpele schroefjes. Naast de voorzethor is ook de raamrolhor ideaal om te plaatsen voor een naar buiten draaiend raam. Deze kan namelijk gemakkelijk naar boven worden geschoven om je het raam te openen en te sluiten.