Jacuzzi binnen of buiten: de voor- en nadelen

Ga je een jacuzzi aanschaffen? Dat is een hele goede keus. Een jacuzzi werkt namelijk ontspannend en heeft bepaalde gezondheidsvoordelen. Twijfel je nog of je je jacuzzi binnen of buiten wil plaatsen? Dat kan een lastige keuze zijn, omdat beide opties een aantal voor- en nadelen hebben. Om je op weg te helpen met het maken van de keuze voor een binnen of een buiten jacuzzi, hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Beslis welke onderdelen voor jou het zwaarste wegen en de keuze is zo gemaakt! Wist je trouwens dat een Jacuzzi een bubbelbad is. Jacuzzi is een Amerikaans merk dat bubbelbaden maakt. Maar het merk is zo groot dat wij in Nederland en in de rest van de wereld eerder Jacuzzi zeggen dan bubbelbad.

Privacy

Een onderdeel wat voor veel mensen belangrijk is, is privacy. Over het algemeen heb je bij een jacuzzi binnen veel meer privacy, wat een groot voordeel is ten opzichte van een jacuzzi buiten. Natuurlijk hebben sommige mensen een plek in de tuin waar ze ook veel privacy hebben. Toch is het belangrijk om goed na te denken of je binnen of buiten een plek hebt met meer privacy.

Weersomstandigheden

Ook weersomstandigheden wegen mee in de keuze voor een jacuzzi binnen of een jacuzzi buiten. Sommige mensen worden ervan weerhouden om buiten in de jacuzzi te gaan zitten als het heel koud is, regent of sneeuwt. Het is namelijk niet fijn om door de kou te moeten lopen voordat je heerlijk kan plaatsnemen in je jacuzzi. Bij een jacuzzi binnen heb je dit probleem niet. Anderen vinden het juist weer heerlijk om van het weer te kunnen genieten als ze in de jacuzzi zitten. Dit hangt er dus maar net vanaf wat jouw persoonlijke mening is.

Ruimte

Ook is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om een jacuzzi te plaatsen. Het nadeel van een jacuzzi binnen is dat er vaak te weinig ruimte is. Buiten is er vaak wel een goed plek te vinden voor een jacuzzi. Jacuzzi’s van Elite Wellness zijn er in alle soorten en maten. Zo is er altijd wel een jacuzzi die bij jouw ruimte past.

Ventilatie

Het nadeel van een jacuzzi binnen is dat er vaak extra ventilatie nodig is. Er moet dus een ventilatiesysteem worden geplaatst of extra ramen. Bij een jacuzzi buiten heb je dit probleem niet.

Warmte

Een jacuzzi binnen zorgt in de winter voor extra warmte in de kamer waar hij staat. Ook kun je vaak genieten van wat extra warmte in de kamers ernaast.

Prijs

Het voordeel van een jacuzzi buiten is de prijs. Doordat er bij een jacuzzi binnen vaak extra aanpassingen moeten worden gedaan, valt de prijs wat hoger uit. Bij een jacuzzi buiten hoeven deze aanpassingen niet te worden gedaan. Als je de jacuzzi ook in de winter gebruikt, brengt dit wel weer extra energiekosten met zich mee.

Onderhoud

Een jacuzzi die buiten staat, heeft meer te verduren dan een jacuzzi die binnen staat. Zo krijgt een jacuzzi buiten te maken met bijvoorbeeld vuil en bladeren. Deze jacuzzi zal meer onderhoud nodig hebben dan een jacuzzi die binnen staat. Deze is namelijk beschermd tegen al deze zaken.