Jouw schoolfoto als diamond painting? Waarom niet?!

Een diamond painting is tegenwoordig verkrijgbaar met de meest uiteenlopende thema’s. Veel mensen vinden echter dat de standaard thema’s niet voldoen aan hun vooropgestelde verwachtingen. Omwille van deze reden spelen ze dan ook met het idee om een diamond painting op maat te laten maken. In dit geval bepaal je volledig zelf van welke foto er gebruik wordt gemaakt. Dit kan een trouwfoto zijn, maar ook een foto van je kindje. Heel wat mensen kiezen er echter voor om een eigen schoolfoto te gebruiken als diamond painting. Dat is niet allen origineel, daarnaast is het ook nog eens fantastisch om in je interieur te integreren! 

    1. Leuk voor zowel jong als oud 

De voorbije jaren kon er worden vastgesteld dat gebruikmaken van een schoolfoto als uitgangspunt voor het realiseren van een diamond painting steeds populairder is geworden. Dit niet alleen bij volwassenen, maar ook bij jongeren. Een schoolfoto is voor veel mensen dan ook een mooie herinnering aan het verleden die ze maar wat graag zouden willen koesteren. Anderzijds is het voor jongeren vooral fijn om hun schoolfoto aan de muur van hun eigen kinderkamer te zien prijken. In ieder geval, voor zowel jong als oud is het zonder meer de moeite waard om te overwegen om gebruik te maken van een schoolfoto als diamond painting. 

    1. Wat maakt schoolfoto’s zo geschikt voor een diamond painting?

Het is ondertussen algemeen bekend dat schoolfoto’s zich werkelijk uitstekend lenen voor het creëren van een prachtige diamond painting. Dit is het gevolg van het feit dat: 

  1. Er geen sprake is van schaduw in het gezicht;
  2. Er steeds wordt gezorgd voor een goede verlichting van de foto; 
  3. Er sprake is van een echt scherpe foto; 
  4. Er geen kwaliteitsverlies is opgetreden; 

 

Schoolfoto’s worden in de praktijk altijd gemaakt door professionele fotografen. Dit betekent dat je steeds bent verzekerd van een absolute topfoto die perfect als basis kan dienen voor de diamond painting die je graag zou willen realiseren. Deze voordelen zorgen ervoor dat gebruikmaken van een schoolfoto ook voor jouw diamond painting de moeite waard kan zijn.

    1. Aan de slag gaan met jouw diamond painting met schoolfoto!

Het mooie van een diamond painting is natuurlijk dat je bij ontvangst van het pakket zelf nog even de handen uit de mouwen zal moeten steken. Je ontvangt het pakket namelijk met daarin afzonderlijk het canvas met kleeflaag en de vereiste steentjes die je moet plaatsen. Voordat je begint met het maken van je diamond painting is het altijd van belang om een vlak oppervlak te vinden en een pincet bij de hand te nemen. Veel mensen gaan er vanuit dat het ook mogelijk is om de steentjes met de vingers te plaatsen, maar dat is echt erg moeilijk. 

 

Ben je uiteindelijk van plan om je diamond painting met schoolfoto in je interieur te integreren? In dat geval is het ook van belang om rekening te houden met de manier waarop je de diamond painting uiteindelijk in je interieur zal willen integreren. Maak je hiervoor bijvoorbeeld gebruik van een gewone fotolijst, ga je gebruikmaken van een canvas of kies je voor een standaard, houten frame? Het is aan te raden om hier goed over na te denken zodat je met alle plezier kan genieten van het uiteindelijke resultaat.