Last van je rug tijdens het werken?

Heb je na een lange dag werken last van je rug, doordat je in een verkeerde houding zit? Of doordat je vaak moet wisselen van positie? Dan heb ik de ideale tips die je kunnen helpen bij het verminderen van deze pijn. Rugpijn is een klacht die veel mensen op een kantoor vaak hebben. Deze klachten kunnen weer zorgen voor andere klachten, zoals stress en vermoeidheid. Dit is dus niet goed voor je effectiviteit op je werk.

Tip 1: Zorg voor de juiste stoel.

Zorg ervoor dat je beschikt over een goede bureaustoel. Een verkeerde bureaustoel is één van de meest voorkomende oorzaken van rugklachten. Elke bureaustoel heeft weer een andere houding, dus zorg dat je goed bepaalt welke bureaustoel het beste past bij jou. Als je vaak moet wisselen van positie, omdat je bijvoorbeeld vaak naar de printer moet. Is een actieve bureaustoel misschien een betere optie. Deze stoelen zijn speciaal gemaakt voor zit-sta werkplekken. Zo heb je bijvoorbeeld de Swopper, deze kruk zorgt ervoor dat je makkelijk kunt wisselen van positie.

Tip 2: Zorg voor genoeg beweging

Zorg ervoor dat je tijdens je werkdag wel genoeg beweegt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een stukje te lopen tijdens je pauze. Bewegen zorgt ervoor dat je rug andere houdingen aanneemt. Op deze manier zal je minder last krijgen van je rug.

Tip 3: Zorg voor de juiste houding

Een verkeerde houding kan ook een oorzaak zijn van rugklachten. Een juiste houding zorgt voor minder belasting van de gewrichten en de rug. Ook zorgt een juiste houding voor een betere ademhaling en bloedcirculatie. Hierdoor zal je minders stress ervaren op je werk. Hieronder een paar stappen die je kunnen helpen met een betere houding:

  1. Houd altijd je borst iets naar voren.
  2. Zit of sta mooi rechtop.
  3. Trek de buik in.
  4. Houd je schouders laag.
  5. Houd je kin iets omhoog.

Tip 4: Zet je computerscherm op de juiste hoogte

Het is ook belangrijk om je computerscherm op de juiste hoogte te hebben. Zo hoef je niet naar beneden te kijken tijdens je werk. Dit zorgt er namelijk voor dat je last van je nek/rug kan krijgen.