Pleidooi voor Marokkaanse lampen

Interieur trends komen en gaan. Vandaag wil ik aandacht voor een van mijn oogappeltjes de afgelopen jaren, de Marokkaanse lampen.

Marokkaanse lampen zijn uniek en vind je in geen enkel ander land behalve misschien Egypte daar maken ze ook uitermate fraaie lampen. De lampen zien er van zichzelf al fantastisch uit. Zelfs wanneer ze uit staan zijn het kunstwerken op zich. Maar wanneer je op de aan knop drukt, ontstaat er werkelijk een magisch schouwspel. In een klap wordt je meegezogen in de sferen van de soek en medina van Marokko. Een lamp heeft een gigantisch effect op de sfeer in een kamer dit mag men niet onderschatten.

Het probleem voorheen was dat het moeilijk was aan dit soort lampen te komen in Nederland. En vliegen naar Marokko louter voor een lamp of twee is misschien ook wat overdreven. Om die reden zijn we uitermate verrukt om te zien dat bepaalde partijen waar Ghalia.nl voortouw in neemt om echte authentieke handgemaakte lampen beschikbaar te maken voor de Benelux markt.

Op die wijze hoeft men niet helemaal naar Marokko af te reizen, de soek af te struinen, vermoeiende onderhandelingen aan te gaan met markt kooplui en de lamp vervolgens mee te sjouwen gedurende de rest van de trip.

Nu we het toch hebben over Marokkaans interieur, een ander decoratiestuk dat men echt zou moeten overwegen zijn de zogenaamde, Berber kleden, URL, echte authentieke kleden geweven in de Berber Atlas woongebied in Marokko. Heerlijk zachte tapijten waar je lekker met je voeten in kan schuilen tijdens de koude winter. En de kleden zien er ook uitermate stijlvol uit. Een lamp en een kleed kan iedere Nederlandse woonkamer in 1 klap omtoveren tot een sfeervol en magische kamer. Dat zijn wel in een notendop de voordelen van Marokkaanse interieur, decoratie en woonacessoires.