Riool laten ontstoppen

Er is niets zo vervelend als ‘s ochtends onder de douche willen stappen en merken dat het water niet goed wegloopt, zo hebben wij ondervonden. Het niet meer weg kunnen spoelen van water is vaak het eerste wat je opmerkt, naast de vervelende geur die het met zich mee kan brengen. Wat zijn nou de beste opties wanneer je midden in de stad woont en je riool is verstopt? Wij hebben het uitgezocht.

Riool ontstoppen Amsterdam

Wanneer je woont of werkzaam bent in een ouder pand in Amsterdam en omgeving, is de kans op rioolproblemen behoorlijk aanwezig, de rioleringen zijn vaak verouderd en in slechte conditie. Echter kan dit ook in nieuwe gebouwen gebeuren, afhankelijk van de oorzaak. Op het moment dat er geconstateerd was dat het riool verstopt zat, is voor ons de zoektocht begonnen. Tijdens deze zoektocht zijn wij uitgekomen bij riool ontstoppen Amsterdam, op het moment dat je hen inschakelt begint de zoektocht naar de oorzaak van de verstopping.

Oorzaken rioolproblemen

De meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool zijn: doorgespoelde etensresten, voorwerpen, wortelgroei, leidingbreuken en verzakking van het riool. Let daarom altijd goed op wat er doorgespoeld wordt, zowel in de keuken als in de wc en de badkamer. Het regelmatig doorspoelen van te grote voorwerpen of resten, kan al snel verstopping veroorzaken. Vooral verouderde riolen zijn hier gevoelig voor.

Hulp inschakelen

Wanneer je constateert dat je water niet wegspoelt in je wc, douche of gootsteen en je er zelf niet uitkomt met de plopper, is het tijd om hulp in te schakelen. De professionals van ontstoppingsbedrijf Amsterdam komen ter plekke om ten eerste te constateren wat het probleem is. Het riool wordt gecontroleerd met een camera en hieruit zal blijken wat het probleem is, wanneer er sprake is van een verstopping door vuil/etensresten of bijvoorbeeld doorgespoeld speelgoed, is het een kwestie van de riolering vrij maken. Het kan echter ook zo zijn dat de riolering verzakt is of dat er wortels van bomen in de weg zitten. Wanneer dit het geval is kan dit grote gevolgen hebben, het is dan geen kwestie van het riool vrij maken, maar het kan zelfs zo zijn dat de riolering deels vervangen dient te worden. De professionals streven er altijd naar om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, leven zonder riolering is tenslotte erg onwenselijk.

Spoed ontstoppen

Een verstopt riool is altijd spoed, maar de oorzaak bepaalt hoeveel spoed er is. Wanneer het riool beschadigt of verzakt is, zit hier veel spoed achter, het riool zal vervangen moeten worden, wanneer de verstopping veroorzaakt wordt door vuil, is de oplossing over het algemeen makkelijker, het probleem is dan normaal gesproken ook snel verholpen. Het grote voordeel wanneer je in Amsterdam en omgeving woont is dat het Rioolontstoppingsbedrijf Amsterdam 24/7 bereikbaar is, ook op feestdagen, alles wordt uit de kast getrokken om het probleem zo snel mogelijk opgelost te hebben.