Steigerhouten schuifdeuren

Steigerhout is hout wat ooit gebruikt is geweest op bouwplaatsen, en wat door stof en cement grijs is verkleurd. Het steigerhout is tegenwoordig heel populair om meubels van te maken of schuifdeuren. De vraag naar steigerhout is groot en daarom wordt er ook veel van geproduceerd. Steigerhouten schuifdeuren zijn prachtig, maar het hout moet wel schoon zijn. Oud steigerhout kan onder de verfspatten van de afgelopen twintig schilderklussen zitten, vandaar dat er veel nieuw steigerhout verkrijgbaar is, om te verwerken tot meubels en schuifdeuren.

Degelijk en smaakvol

Steigerhouten schuifdeuren, worden ook wel loftdeuren of barndeuren genoemd. Schuifdeuren zijn praktisch en geven een ruimte zeker een andere atmosfeer. De natuurlijke look heeft een vriendelijke uitstraling, en met het hout kan men vele kanten op. De steigerhouten schuifdeuren hangen aan een rail waaroverheen wielen lopen om de deur soepel te kunnen verschuiven. Het zware beslag is zeker nodig, omdat de deur toch een bepaald gewicht heeft en het bestand moet zijn tegen vele malen openen en sluiten.

De kleur van de schuifdeur

De schuifdeuren van steigerhout laten zich uitstekend behandelen met verschillende producten, het is maar net wat een persoon wenst. Het is mogelijk om de deuren gewoon naturel te laten, maar na verloop van tijd worden toch de plekken zichtbaar die veel worden aangeraakt. Het is altijd een goed idee om hout in te smeren met een olie of een beits. Zowel de olie als de beits zijn producten die in het hout trekken en het hout beschermen tegen uv-licht en uitdroging. Het is niet mogelijk om beide producten door elkaar te gebruiken. Wanneer er eenmaal is gekozen voor olie kan er niets anders meer overheen dan alleen olie. Zowel olie als beits zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Dus het is zeker mogelijk om een steigerhouten schuifdeur een andere kleur te geven. Transparante, halfdekkende of dekkende kleuren zijn mogelijkheden om een deur mooi en goed af te kunnen werken.

Zelf kopen of zelf maken

Niet iedereen is even handig met een zaag, hamer en een schroevendraaier. Wanneer zelf timmeren onmogelijk is, kunnen steigerhouten schuifdeuren op maat worden geleverd. Vakmensen begrijpen het materiaal en kunnen de vraag van de klant goed vertalen naar een mooi eindproduct. Het steigerhout laat zich gemakkelijk verwerken en kan in veel vormen worden aangeleverd. Elke ruimte is weer anders en vraagt om andere oplossingen. Waar ruimtewinst belangrijk is, kan een steigerhoutenschuifdeur goede uitkomst bieden. Of het nu om een rechthoekige, vierkante of ronde schuifdeur gaat, niets is te gek om te laten maken.

Gelukkige steigerhouten schuifdeuren

Een belangrijk gegeven is dat alle materialen die gebruikt worden voor het maken van steigerhouten schuifdeuren recyclebaar zijn. Zowel het hout, als het metalen beslag zijn geschikt om opnieuw te gebruiken, als dat mogelijk is. Dit maakt het gehele product best wel duurzaam. Ook de oliën, beitsen en lakken worden doorontwikkeld en verbeterd, wat milieutechnisch natuurlijk een goede zaak is.

 

Bron: deurenweb.nl