Tips om schimmel te verwijderen in de badkamer

Vochtige ruimtes, warmte, weinig zonlicht en een slechte ventilatie bevorderen de groei van schimmel. Het oogt natuurlijk vies en het is ook niet goed voor je gezondheid. Verstandig dus om snel actie te ondernemen. Het is een veel voorkomend verschijnsel, maar hoe los je dit vervelend probleem op? Eigenlijk is er maar één antwoord op deze vraag namelijk; beter ventileren! Maar hoe gaat dit in zijn werking?

Ventileer de badkamer op een natuurlijke manier. Met een ventilatierooster in of door het raam tijdens en na het douchen. Laat de deur ook op een kier staan. Mocht dit niet mogelijk zijn bij jouw badkamer, dan kan je ook denken aan een badkamerventilator. Op deze manier voer je de vochtige lucht naar buiten af en in een droge ruimte kunnen schimmels niet groeien.

Anti-schimmel

Is er al schimmel aanwezig? Met speciaal anti- schimmel middel kan je het weg laten halen. Ze werken zeer effectief, maar verspreiden helaas wel een indringende geur waardoor je voldoende pauzes moet nemen om het goed vol te houden. Wel bevat het middel een component waardoor schimmels minder makkelijk terug komen.

De strijd tegen schimmels en vocht is niet iets wat je graag zelf doet, de perfecte oplossing om het te behandelen en schimmel te bestrijden is bij Murprotec. Je ontvangt een grondige analyse, gevolgd door een diagnose. Wanneer de oorzaken zijn vastgesteld, gaan de experts aan de slag. Een op maat gemaakte oplossing, die zeer efficiënt en direct werkt.

Zet de eerste stap om definitieve vochtbestrijding mogelijk te maken en de schimmel aan te pakken. Het is een vervelende situatie, maar stel je je eens voor dat alles weer spik en span schoon is. En je prettig kan douchen zonder te denken aan het feit dat je er ooit last van hebt gehad. Want natuurlijk, hoort je badkamer een ontspannen plek te zijn!

Extra tip:
Om schimmel in de toekomst te voorkomen, maak je na elke douche buurt de douche glazen en tegeltjes droog met een trekkertje. Zodat het vocht beter weg kan en alles sneller opdroogt. Als je dit consequent bij houdt, dan maakt schimmel geen kans bij jouw badkamer. Laat ook de ruimte goed luchten door ramen of deuren te openen, verlaat je het huis. Sluit alles dan weer af, een 1 uur zou al voldoende moeten zijn. Heb je haast, maak dan met een handdoek of droge doek de kraan droog, om kalk te voorkomen.