Vlaggenmast bij een huis

Wanneer het Koningsdag of Bevrijdingsdag is, zien we in ons straatbeeld veel vlaggen. De Nederlandse vlag wappert dan trots in de wind. Het is op bepaalde dagen in Nederland een traditie om de vlag te hijsen. Maar om een vlag te hijsen heb je uiteraard wel een vlag en een vlaggenmast nodig. Zowel een vlag als een vlaggenmast kan je tegenwoordig heel gemakkelijk online kopen. Maar hoe hoog moet een vlaggenmast nu eigenlijk zijn?

De hoogte van een vlaggenmast

Veel mensen stellen zichzelf de vraag hoe hoog een vlaggenmast eigenlijk moet zijn. Hierovor kan een eenvoudige berekening worden toegepast, waardoor je precies weet hoe hoog een vlaggenmast bij je huis moet zijn:

– Bepaal de hoogte van de nok van je woning;
– Trek hier een meter vanaf;
– Voila: u heeft de ideale hoogte voor je vlaggenmast gevonden!

Er zit geen wettelijk minimum of maximum aan de hoogte van een vlaggenmast, dus daarom kun je zelf bepalen welke hoogte vlaggenmast je wilt hebben. Alleen als je in een flat, appartementencomplex of vakantiewoning woont, gelden andere regels (vaak in de huisregels opgenomen).

Online vlaggenmast kopen

Vandaag de dag kun je gemakkelijk online een nieuwe vlaggenmast kopen. Een bestelling is eenvoudig geplaatst en binnen enkele werkdagen zal je de nieuwe vlaggenmast ontvangen. Je hoeft dus niet de deur uit om een aankoop te doen. Via enkele klikken vanachter je computer is een vlaggenmast zo besteld, wat natuurlijk erg praktisch is! Het bespaart tijd en geld. Online is het ook heel gemakkelijk om vlaggenmast te vergelijken. Waar vind je de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Zet verschillende aanbieders tegen elkaar af en koop online je nieuwe vlaggenmast. Veel voordelen dus om online een nieuwe vlaggenmast te kopen.