Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Als het tijd is om stoelen te kopen, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Vind de ideale bureaustoel op www.officetopper.com.

Hoogte aanpassing

Het is cruciaal dat de stoel op en neer gaat, zodat u zich op de juiste werkhoogte kan opstellen. Om dit te beoordelen, kijk waar de armen vallen ten opzichte van het bureau. Idealiter zouden de onderarmen in lijn moeten zijn met het werkoppervlak (of net erboven), met een hoek van 90 graden in de ellebogen. Als de voeten van de gebruiker, wanneer hij op de juiste hoogte zit, niet goed contact maken met de grond, wordt een voetensteun aanbevolen. Het goed ondersteunen van onze rug begint op grondniveau, door onze voeten stevig op de grond te zetten en contact te maken met de hiel en de bal van de voet.

Zitdiepteverstelling

Dit is één van de bedieningselementen die vaak worden gemist in het goedkopere, kant-en-klare highstreet-aanbod. Om een ​​goede ondersteuning onder de dijen te krijgen, moet u proberen om twee tot drie vingerbreedten tussen de achterkant van het onderbeen en de voorkant van het zitkussen te krijgen door gebruik te maken van de zitdiepteverstelling, vaak aangeduid als een ‘zitvlak’. schuiven’. Hierdoor kunnen ze goed contact maken met de rugleuning van de stoel, zonder de hoek van het bekken in gevaar te brengen en rond te rollen op het stuitbeen en het sacrum, of op de voorkant van de stoel te gaan zitten en helemaal geen contact te maken met de rugleuning.

Armleuningen

Armleuningen zijn een beetje een marmite-onderwerp; sommige mensen houden van ze; anderen, niet zozeer, en vaak is er de vraag: heb ik armleuningen nodig op mijn stoel?. Het idee van armleuningen is dat ze op dezelfde hoogte als het werkoppervlak worden geplaatst – waardoor dat platform effectief wordt verlengd – de ellebogen worden opgevangen en het gewicht van de armen van de schouders wordt gehaald. Armen zijn behoorlijk zware dingen en veel problemen met de bovenarm/schouder/nek zijn terug te voeren op armleuningen die ofwel slecht zijn afgesteld, niet goed passen bij de lichaamsmetingen van de gebruiker of er gewoon niet zijn. Een aantal van de stoelen is uitgerust met ‘multi-adjustable’ of ‘4D’ armleuningen. Dit betekent dat ze zowel in hoogte als in diepte en breedte kunnen worden aangepast, zodat ze de ellebogen van de gebruiker kunnen ondersteunen en toch een goede toegang tot het bureau mogelijk maken zonder een botsing te veroorzaken.