Waarom een PU gietvloer steeds populairder wordt in Nederlandse huizen

Een PU gietvloer is allergievriendelijk, stijlvol en duurzaam.

Als je op zoek bent naar een moderne en duurzame vloer voor je huis, dan is een PU gietvloer zeker het overwegen waard. Deze vloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederlandse huizen vanwege de vele voordelen die hij biedt. In deze blog gaan we dieper in op wat een PU gietvloer is, waarom deze vloer zo aantrekkelijk is en waarom het belangrijk is om de vloer door professionals te laten leggen.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is een naadloze vloer die wordt gegoten op een egale en stabiele ondergrond. PU staat voor polyurethaan, een materiaal dat wordt gebruikt om de vloer te maken. Deze vloer wordt vaak geassocieerd met moderne, strakke interieurs vanwege de uniforme en naadloze uitstraling.

Esthetische voordelen van een PU gietvloer

Een van de grootste voordelen van een PU gietvloer is de esthetische waarde. De vloer zorgt voor een moderne en strakke uitstraling van je interieur. De uniforme look van de vloer zorgt ervoor dat andere elementen in je interieur beter samenkomen. Een PU gietvloer is beschikbaar in veel verschillende kleuren, zodat je altijd een vloer kunt vinden die past bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Praktische voordelen van een PU gietvloer

Naast de esthetische voordelen biedt een PU gietvloer ook praktische voordelen. Deze vloer is namelijk een van de meest hygiënische vloeren die er zijn. Doordat er geen naden in de vloer zitten, kunnen bacteriën en vuil zich niet ophopen en is de vloer gemakkelijk schoon te houden. Dit maakt een PU gietvloer bijvoorbeeld ideaal voor mensen met allergieën, astma, kinderen of huisdieren.

Een PU gietvloer is duurzaam

Een ander praktisch voordeel is dat een PU gietvloer zeer slijtvast en duurzaam is. De vloer gaat lang mee en is bestand tegen krassen en beschadigingen. Daarnaast is de vloer waterdicht en kan deze goed tegen vocht, wat hem geschikt maakt voor bijvoorbeeld keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes. Daarbij is een PU gietvloer bij uitstek geschikt voor vloerverwarming wat niet alleen een duurzame optie is, maar ook de waarde van je huis verhoogt!

Hoe wordt een PU gietvloer gelegd?

Het leggen van een PU gietvloer is een specialistische klus die je beter kunt overlaten aan professionals. Het proces begint met het voorbereiden van de ondergrond, waarbij alle oneffenheden en scheuren worden gerepareerd. Vervolgens wordt er een primer aangebracht, waarna de PU gietvloer in meerdere lagen wordt gegoten. Tussen elke laag moet de vloer drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Het gehele proces kan enkele dagen in beslag nemen.

Een PU gietvloer laten leggen door professionals

Het leggen van een PU gietvloer is geen eenvoudige klus en vereist de nodige kennis en expertise. Het is daarom sterk aanbevolen om deze klus over te laten aan ervaren professionals. Zij weten precies hoe ze de vloer moeten voorbereiden en hoe ze de verschillende lagen op de juiste manier moeten aanbrengen.

De juiste apparatuur en middelen

Een ander voordeel van het inschakelen van professionals is dat zij beschikken over de juiste apparatuur en materialen. Dit zorgt voor een optimaal resultaat en voorkomt dat er fouten worden gemaakt tijdens het leggen van de vloer. Tot slot zorgt het inschakelen van professionals ervoor dat je garantie krijgt op de vloer. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan ben je verzekerd van een oplossing.

Een PU gietvloer voor elke woning

Een PU gietvloer is een naadloze en duurzame vloer die steeds populairder wordt in Nederlandse huizen. Naast de moderne en strakke uitstraling biedt deze vloer ook praktische voordelen, zoals hygiëne en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een moderne en duurzame vloer die zowel esthetisch als praktisch is, dan is een PU gietvloer zeker het overwegen waard!