Waarom steeds meer mensen kiezen voor sierbestrating in plaats van een groene tuin

Sierbestrating is onderhoudsvriendelijk en creëert meer leefruimte in je tuin.

Als je door een woonwijk rijdt, zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor sierbestrating in plaats van een groene tuin met planten. Waarom kiezen mensen steeds vaker voor sierbestrating? In deze blog bespreken we de redenen waarom sierbestrating zo populair is geworden.

Sierbestrating voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Een belangrijke reden waarom mensen steeds vaker kiezen voor sierbestrating is omdat het onderhoudsvriendelijk is. Als je een groene tuin hebt met veel planten en bomen, moet je deze regelmatig snoeien en onderhouden. Dit kost tijd en moeite. Met sierbestrating heb je daar veel minder last van. Het enige wat je hoeft te doen, is af en toe de tegels schoonmaken. Daarnaast is sierbestrating ook ideaal als je weinig tijd hebt voor je tuin. Je hebt immers geen last van onkruid en je hoeft geen gras te maaien.

Een strakke uitstraling met sierbestrating

Een andere reden waarom mensen kiezen voor sierbestrating is vanwege de strakke uitstraling die het geeft. Sierbestrating is beschikbaar in verschillende vormen en kleuren en kan in verschillende patronen worden gelegd. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling van de tuin. Als je bijvoorbeeld kiest voor grote grijze tegels in combinatie met een paar groene planten, krijg je een mooie combinatie van natuur en moderniteit. Daarnaast kan sierbestrating ook helpen om eenheid te creëren in de tuin. Door bijvoorbeeld dezelfde tegels te gebruiken voor het terras en het looppad, krijg je een mooi geheel.

Sierbestrating als oplossing voor een natte tuin

Heb je last van een tuin die regelmatig onder water staat? Dan kan sierbestrating een oplossing bieden. Sierbestrating zorgt er namelijk voor dat het water goed weg kan lopen. Als je bijvoorbeeld kiest voor grind of kiezels in plaats van tegels, zorg je ervoor dat het water gemakkelijk weg kan stromen. Daarnaast kun je ook kiezen voor sierbestrating met open voegen. Hierdoor kan het regenwater direct de bodem in zakken en voorkom je dat je tuin onder water komt te staan.

Sierbestrating als alternatief voor gras

Een groen gazon is natuurlijk mooi, maar het vergt wel veel onderhoud. Gras moet regelmatig gemaaid worden en in droge periodes moet het worden besproeid. Als je weinig tijd hebt voor je tuin of als je geen groene vingers hebt, kan sierbestrating een goed alternatief zijn. Met sierbestrating creëer je namelijk ook een mooie en groene uitstraling. Door bijvoorbeeld te kiezen voor kunstgras, krijg je toch een groene uitstraling zonder het onderhoud dat bij echt gras komt kijken. Bovendien is kunstgras de laatste jaren flink verbeterd. Het is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en het blijft mooi groen, ook bij warm weer of in de winter.

Sierbestrating voor meer leefruimte

Een ander voordeel van sierbestrating is dat het meer leefruimte creëert in de tuin. Door het leggen van een terras kun je bijvoorbeeld een extra zitruimte creëren waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Daarnaast kun je met sierbestrating ook verschillende niveau’s in de tuin creëren. Door het leggen van trapjes of een verhoogd terras kun je de tuin speelser maken en meer diepte geven.

Sierbestrating als investering in de woning

Tot slot is sierbestrating ook een investering in de woning. Een goed aangelegde tuin met sierbestrating kan namelijk de waarde van de woning verhogen. Een mooie tuin is immers een belangrijk onderdeel van de woning. Daarnaast kan sierbestrating ook helpen bij het verlagen van de onderhoudskosten van de woning. Als je bijvoorbeeld kiest voor sierbestrating in plaats van een grasveld, hoef je geen grasmaaier meer aan te schaffen en ben je minder tijd en geld kwijt aan het onderhoud van de tuin.

De voordelen van sierbestrating

In deze blog hebben we verschillende redenen besproken waarom steeds meer mensen kiezen voor sierbestrating in plaats van een groene tuin met planten. Sierbestrating is onderhoudsvriendelijk, geeft een strakke uitstraling aan de tuin, kan een oplossing bieden voor een natte tuin, is een alternatief voor gras, creëert meer leefruimte in de tuin en kan een investering zijn in de woning. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor sierbestrating in de tuin. Of je nu weinig tijd hebt voor de tuin, geen groene vingers hebt of gewoon houdt van een strakke en moderne uitstraling, sierbestrating kan voor iedereen een mooie oplossing zijn!