Wanneer kies je voor een matras van 90×200 cm?

Een matras van 90×200 staat ook wel bekend als een eenpersoonsmatras. Een eenpersoonsmatras heeft bepaalde voordelen boven tweepersoonsmatrassen, ook als je een bed voor twee personen hebt. Je kunt dan een matras kopen dat specifiek geschikt is voor jouw lichaam en de manier waarop je ligt. Er zijn heel veel verschillende soorten matrassen en evenzovele prijsklassen. Het is dus van groot belang om niet het eerste het beste matras dat je test te kopen, maar meerdere matrassen te testen. Kom je er in een bepaalde winkel niet uit, ga dan eens naar een andere winkel of kom later nog eens terug. Een matras is een belangrijke aankoop, omdat je er gemiddeld zeven a acht uur per dag op ligt. Een goed matras draagt bij aan je nachtrust en kan lichamelijke klachten helpen verminderen. Een matras 90×200 kun je kiezen je als je van gemiddelde lengte bent, maar wel een net wat breder matras wil hebben. Er zijn tevens matrassen van 80 cm en breder dan 90 cm is ook wel verkrijgbaar, maar het is een prettige afmeting. Je hebt aan beide kanten van je lichaam dan nog wat ruimte over, waardoor je net wat makkelijker kan bewegen in bed. De meeste bedden en boxsprings zijn 90×200 cm. Dit is dus een extra reden om deze maat matras aan te schaffen.

Een tweepersoonsbed, maar losse matrassen
Heeft je partner een ander matras nodig, dan is dat geen probleem. Zorg er wel altijd voor dat de matrassen even hoog zijn. Er is veel verschil tussen verschillende matrassen. Zo kan een matras 20 cm hoog zijn, maar ook 30 cm en daar zit nog van alles tussen. Dat is een flink verschil. Als je die naast elkaar legt, ligt dat niet lekker. Houdt daar rekening mee als je nieuwe matrassen gaat kopen. Als je een bed hebt dat je omhoog kan doen, is een eenpersoonsmatras een must. Het is niet fijn als je partner het matras omhoog wil hebben, maar jij liever niet. Bij een tweepersoonsmatras, ben je dan dus van elkaars voorkeuren afhankelijk. Dat is niet bevorderlijk voor je nachtrust en voor je relatie. Bij een matras van 90×200 speelt dit probleem uiteraard niet. Let er wel op dat het matras geschikt is voor verstelbare bedden. Niet alle matrassen zijn hier even geschikt voor. De slaapspecialist Drempt kan je hierover adviseren.

Een topdekmatras
Wil je bovenop je gewone matras, nog een topdekmatras hebben, dan is het verstandig ook dat mee te nemen in de beslissing welk hoogtemaat het matras is dat je koopt. Uiteraard moet het topdekmatras ook dezelfde lengte hebben als je ‘gewone matras’. Een topdekmatras kan een optie zijn als je twee losse matrassen hebt, zodat je geen last hebt van de spleet tussen de twee matrassen. In dat geval moet je uiteraard wel een tweepersoons topdekmatras kopen. Deze zijn uiteraard ook gewoon verkrijgbaar in de maat 90×200, maar ook in bredere maten als je een tweepersoonsversie aanschaft. Succes met de aankoop en slaap lekker.

Bron: in2meubels.nl