Wat heeft de hofstad te bieden?

Den Haag is de hofstad, deze naam heeft het gekregen omdat het hof er natuurlijk zit. Naast dat Den Haag een stad is waar erg slimme mensen bijeenkomen is het ook een stad aan de zee. Waar u dagelijks kan genieten van een frisse zeelucht in de wijk Scheveningen.

Dorp of stad?

Den Haag is eigenlijk helemaal geen stad, dit komt omdat Den Haag nooit stadsrechten heeft ontvangen. Maar Den haag is eigenlijk ook weer geen dorp. Aardrijkskundig gezien is Den Haag gewoon een stad, wat ook best logisch is. Het is de twee na grootste stad in Nederland. Nederland heeft geen steden of dorpen. Het heten gemeenten. Den Haag is dus een gemeente maar zonder stadsrechten, dit kwam omdat het land vroeger van allemaal landheren was. Het waren dus allemaal losse delen. Later is dat bij elkaar gekomen als Den Haag.

Scheveningen

Scheveningen is de wijk van Den Haag die aan het strand ligt. Dit is Nederlandst populairste strand. Van heel Nederland komen mensen naar de wijk toe. Scheveningen heeft ook een van de grootste boulevards van Nederland, misschien wel de grootste. Tientallen strandtenten bieden u hier eten aan. Het is altijd een feestje op de boulevard. Aan de boulevard ligt de pier. De pier is een echte toeristentrekker. Het is een soort van hal die meters over de zee rijkt. U kan daarbinnen en bovenop lopen. Binnen kan u genieten van allerlei winkels, restaurants en barre die u het hipste eten van tegenwoordig verkopen. Bovenop de pier kunt u heerlijk uitwaaien en komt u echt even tot rust. Tot op een momenten van het jaar toe. Een paar keer per jaar is er een vuurwerkshow in Scheveningen. Dit trekt heel erg veel mensen. Dit komt omdat het gratis is. Het is ook een prachtig gezicht, de felle lichtkleuren zijn te zien in de weerkaatsingen van het water. De potten worden afgestoken op een groot platform op de zee. Er is altijd wel wat te doen in Scheveningen.

Het centrum

In het centrum van Den Haag is ook altijd wat te doen. Er zijn enkele winkelcentra en grote en dure winkelstraten. Ook zijn hier hele sjieken hotels te vinden. Mensen over heel de wereld komen hiernaartoe. Musea en goede restaurants zijn hier ook te vinden.

Wonen in Den Haag

Als u wilt gaan wonen in Den Haag kan dat zeker, de laatste jaren zijn er steeds meer nieuwbouwwijken gebouwd. Daar kan u voor een goed prijs gaan wonen, ook zijn er mooie oude huizen te koop. De kosten voor deze huizen zijn zeker wel wat hoger. Als u naar Den Haag wilt verhuizen, dan heeft u goede verhuishulp uit Den Haag nodig. De verhuizers uit Den Haag kunnen u met alles helpen wat u maar nodig hebt met het verhuizen. De Hagenezen zullen u goed ontvangen, het zijn allemaal aardige mensen. Verhuizen naar Den Haag lijkt me voor iedereen een uitstekende keuze, omdat de zee iedereen goed doet. De verhuizers zullen zorgen dat u op u plek komt met al uw spullen.