Wat zijn lamellenhorren?

Wat is een lamellenhor?
Heeft u regelmatig last van insecten en andere beesten die via uw achterdeur uw huis binnen komen? Met een lamellenhor kunt u deze beestjes buiten houden. Een lamellenhor is een hor dat op het kozijn van een deur geplaatst wordt. Deze hor is een ideale, betaalbare manier om uw woning vrij te houden van insecten, beestjes en bladeren. Daarbij is deze hor mooier in uw woning dan een stoffig vliegengordijn of een kralengordijn.

Hoe werkt een lamellenhor?
Deze horren zijn geschikt voor zowel deuren die naar binnen draaien als voor deuren die naar buiten draaien. Daarnaast zijn lamellenhorren eenvoudig en gemakkelijk te monteren. Daarnaast zijn er ook verschillende maten en uitvoeringen, waardoor u een hor kan vinden die perfect op uw deur past. Deze hor bestaat uit verschillende verticalen stroken gaas en deze overlappen elkaar deels. Aan de onderkant zijn de lamellen verzwaard met kunststof, zodat ze niet telkens open wapperen.

Een lamellenhor is gebruiksvriendelijk voor uw huisdier. Wanneer uw kat of hond door het hor loopt valt het hor vanzelf weer terug in de oude positie. Zo kan uw hond of kat rustig naar binnen en naar buiten lopen zonder dat u alsnog vervelende beestjes binnen krijgt.

Wat is het verschil tussen verschillende lamellenhorren?
Sommige horren hebben de mogelijkheid om aan de kant geschoven te worden dankzij een railsysteem met koordbediening. Het grootste verschil tussen verschillende horren is de kleur en het formaat. Daarbij zit er ook een verschil in kwaliteit, en zijn er luxere uitvoeringen.

Voor welke deur is een lamellenhor geschikt?
Zoals al eerder genoemd is een lamellenhor ideaal voor elke enkele deur. Het maakt niet uit of de deur naar binnen of naar buiten toe draait. Daarbij kan u ook de perfecte lamellenhor vinden voor als u een hor voor een schuifpui of een dubbele deur zoekt.

Hoe duur is een hor?
U kunt onder 50 euro al een lamellenhor aanschaffen voor uw woning. Mocht u op zoek zijn naar een bijzondere maat of naar een hor die van een super kwaliteit is, dan bent u meer geld kwijt aan het perfecte model. U kunt voor een hor al terecht op websites zoals Beslist.nl, maar ook op de website van winkels die gespecialiseerd zijn in het maken van horren.

Hopelijk bent u wat wijzer geworden over de voordelen van een lamellenhor en kunt u met een fijn gevoel een hor aanschaffen.