Woning verkopen met behulp van een makelaar

Wil je je huis gaan verkopen? Dan kun je ervoor kiezen om je woning zelf te verkopen. Dat bespaart je geld maar het kost uiteraard veel tijd om dit zelf te doen. Je moet zelf de vraagprijs vaststellen, eventueel een advertentie plaatsen, geïnteresseerde kopers rondleiden en de onderhandelingen voeren. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je huis te verkopen met behulp van een makelaar uit Bavel

Waarom een makelaar?
Je kunt je woning verkopen met behulp van een makelaar als je weinig tijd hebt om zelf je woning te verkopen. Maar ook als je niet weet waar je op moet letten als potentiële kopers je huis komen bekijken. En ook niet onbelangrijk: als je hulp nodig hebt bij de onderhandelingen over de verkoopprijs van je huis als je een koper hebt gevonden.

Wat doet een makelaar?
Je huis verkopen met behulp van een makelaar heeft vele voordelen. De makelaar kent de regio waar je woont, heeft kennis van de huizenmarkt en kan voor je huis een taxatie uitvoeren voor het bepalen van de verkoopprijs. Ook is de makelaar goed thuis in financiële zaken en de wetgeving rondom het verkoopproces. Daarnaast weet de makelaar de beste kanalen om te adverteren, hij kan je adviseren hoe je je huis verkoop klaar kunt maken voor de kijkers en leidt deze rond. Je hoeft daar zelf niet bij te zijn; de makelaar is specialist om de geïnteresseerde kijkers de voordelen van je woning te goed presenteren. Komt de rondleiding tot het doen van een bod door de kijkers, zal de makelaar de hele onderhandeling voor zijn rekening nemen. Ook verder in het verkoopproces is je huis verkopen met behulp van een makelaar een groot voordeel. Hij stelt het verkoopcontract op en voert ook de onderhandelingen met de koper. 

Keuze makelaar
Als je besloten hebt om je huis te verkopen met behulp van een makelaar, kun je op zoek gaan naar een geschikte makelaar. Je kunt dan het beste verschillende makelaars uitnodigen voor een gesprek of een afspraak maken bij verschillende makelaarskantoren. Gedurende de kennismaking kun je informeren naar een redelijke verkoopprijs en op welke termijn de verkoop reëel is. Maar je kunt ook vragen hoe de makelaar te werk gaat bij het verkopen van je huis, hoe en welke mediakanalen worden ingezet. En natuurlijk is het belangrijk om te informeren naar het gehanteerde tarief. Heb je een paar van deze kennismakingsgesprekken gevoerd dan kun je besluiten om met een makelaar het verkoopproces te starten.

Start verkoopproces
Na de keuze voor de makelaar zal deze beginnen met het bezoeken van de woning waarbij deze goed in kaart wordt gebracht. Deze gegevens worden gebruikt om de advertenties samen te stellen. Daarbij zal vaak worden gekozen voor publicatie op een woningsite op het internet. Het vaststellen van de juiste vraagprijs is uiteraard erg belangrijk voor de eventuele belangstelling voor de woning. Deze mag niet te hoog zijn want dan zullen weinig mensen belangstelling hebben. Maar ook niet te laag want dan is er weinig onderhandelingsruimte.

 

Bron: superrenovatie.nl