Zo blijft jouw woning opgeruimd

Aan het einde van de dag is het fijn om thuis te komen bij een opgeruimd huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning opgeruimd blijft? Met deze tips houd je je woning netjes en georganiseerd.

De grote opruiming

Ten eerste is het belangrijk om een plan te maken voor het opruimen van je woning. Dit kan een plan van aanpak zijn, waarin je precies aangeeft wat je wanneer gaat doen. Of het kan een kleine dagelijkse routine zijn, waarin je een paar minuten per dag besteed aan het opruimen van je woning. Zorg ervoor dat je een plan maakt dat voor jou werkt. Zonder een plan als dit wordt het lastig om een opruiming te beginnen. Gestructureerd werken is een belangrijke regel om je huis weer opgeruimd te krijgen. Voor iedereen werkt een plan anders. De één plant kort voorruit, terwijl de ander er van houd om ver vooruit te plannen. Kies dus vooral wat het beste bij jou past!

Georganiseerd blijven, om opruimen te voorkomen

Daarnaast is het belangrijk om een systeem te bedenken voor het organiseren van je spullen. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van kleine voorwerpen in manden, dozen of lades. Berg je kleding of jassen op aan een zwarte kapstok in de gang. Je kunt ook een muurkast of kasten maken om al je spullen in op te bergen. Zorg er ook voor dat je je spullen in categorieën verdeeld, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden. Een opgeruimde woning hoeft niet altijd saai te zijn, het opbergen van kleding en jassen kan bijvoorbeeld ook met een mooie luxe kapstok

Bedenk vooral ook wat je niet nodig hebt

Ook is het daarbij om een plan te maken voor het verwijderen van spullen uit je woning. Als je dingen niet meer gebruikt, is het een goed idee om ze weg te doen. Zorg ervoor dat je een plan hebt voor het verwijderen van spullen uit je woning. Je kunt bijvoorbeeld een speciaal doosje maken om spullen in te verzamelen die je weg wilt doen.

 

Met deze tips kun je je woning netjes en georganiseerd houden. Probeer er een gewoonte van te maken om je woning op te ruimen en te organiseren, zodat je altijd thuiskomt bij een opgeruimd huis!